Jei nemokate anglų kalbos

Neseniai vienam žmogui, kuriam dažnai pritrūksta pinigų, kai lieka kelios dienos iki algos, pasiūliau apklausų atlikinėjimą, kaip papildomų pajamų šaltinį. Tuomet jam ta savaitė prieš darbo užmokesčio mokėjimą tikrai būtų lengvesnė. Tačiau žmogus tik purtė galvą, ir aš negalėjau suprasti, kodėl jis nenori pabandyti... Tuomet pagaliau išgirdau: "Aš juk nemoku angliškai".

Tada aš nusijuokiau, ir pasakiau jam, kad nepamirštų, kad gyvename dvidešimt pirmąjame amžiuje, kai viskas įmanoma, jei tik turi internetą :) Todėl ir Jums sakau:

Apklausas atlikinėti galite, net jei nemokate anglų kalbos.

Jokios paslapties čia nėra - pasinaudosime nemokama Google paslauga. Tai specialus tinklalapis, galintis išversti tekstą iš vienos kalbos į kitą akimirksniu. Žinoma, tai nebus idealus vertimas, dažniausiai pažodinis, su viena ar kita klaidele, tačiau to užteks, kad suprastumėte klausimo prasmę - o juk tiek ir reikia, kad pasirinktumėte apklausoje Jums tinkamiausią atsakymo variantą. Štai nuoroda:



Naudotis Google Translate itin paprasta. Paspaudus langelį "From:", pasirinkite kalbą, iš kurios verčiate, šiuo atveju paveikslėlyje matome English (anglų). Langelyje "To:" pasirenkite kalbą, į kurią norite gauti vertimą - šiuo atveju Lithuanian (lietuvių). 


Tuomet į melsvai apibrėžtą langą kairėje įkopijuokite norimą išversti tekstą (atlikite komandas Copy ir Paste savo interneto naršyklėje). Paspaudę mėlyną mygtuką Translate, pilkame lange dešinėje gausite tą patį tekstą, išverstą į lietuvių kalbą.

Jei apklausoje reikia įrašyti atsakymą patiems, tiesiog apkeiskite kalbas programoje, paspausdami mygtuką su dvejomis rodyklėmis, rodančiomis priešingomis kryptimis. Tuomet įrašę tekstą lietuvių kalba, gausite jį išverstą į anglų kalbą ir galėsite vėl padaryti Copy ir Paste į reikiamą vietą apklausoje..

Iš patirties galiu pasakyti, kad retai, bet pasitaikys apklausų lietuvių, rusų ar kitokiomis kalbomis - Google Translate pagelbės visais atvejais, tik nepamirškite prieš spausdami Translate, pasirinkti iš kokios į kokią kalbą norite versti.

Taigi, kalbos nemokėjimas netrukdo uždirbti iš apklausų pildymo internete. Spauskite mygtuką žemiau ir pradėkite!
Paspaudus mygtuką, atsidarys naujas puslapis. Ką jame daryti, išsamiai paaiškinau įraše "Išsami instrukcija"

Arba skaitykite toliau: